vrijdag 1 juli 2011

le Conquérant met zeevruchtensalade

De le Conquérant is een vriendelijke witte wijn met een frisse smaak vol met witte fruit aroma's. Ook heeft deze wijn een lichte houttint. De wijn is afkomstig uit Frankrijk en gemaakt van de Chardonnay druif.


De le Conquérant is afkomstig van het wijnhuis Domaine de la Provenquiére. Het domein van Claude en Brigitte bevind zich in Capestang. Het mooie oude herenhuis wordt omringt door 115 hectaren grond en de wijngaarden strekken zich uit tot aan de horizon. De wijnen worden gemaakt in de oude bijgebouwen achter het huis, waar alles is gemoderniseerd. De wijnen zijn elk jaar weer van uitstekende kwaliteit maar toch is er elk jaar weer verbetering.



Salades zijn zeer populair in de zomermaanden. Ze zijn fris en vol van smaak. Heerlijk om in de tuin van te genieten met als begeleiding een glas 'le Conquérant'.





Bereidingstijd is ongeveer 20-30 min.



Ingrediënten (o.b.v. 4 personen)


  • 400 gr garnalen

  • 200 gr surimi

  • 1 komkommer

  • 2 rode paprika's

  • 2 avocado's


Voor de dressing


  • 2 limoenen

  • 1 tl bruine suiker

  • 3 el olijfolie

  • zeezout en versgemalen peper

  • peterselie



Bereiding


  • Kook de garnalen, pel ze en laat ze afkoelen. (U kunt ook kiezen voor kant en klare garnalen)

  • Snijd de surimi, paprika en avocado in blokjes.

  • Halveer de komkommer, verwijder de zaadjes en snijd deze in blokjes.

  • Meng alles goed door elkaar in een grote schaal.

  • Snijd 1 limoen in partjes en leg deze apart. Pers de andere limoen uit.

  • Meng het limoensap met de bruine suiker en de olijfolie. Kruid vervolgens naar smaak met peper en zout.

  • Meng de dressing goed door de salade en laat 10 min staan.

  • Garneer de salade voor het opdienen met de limoenschijfjes en peterselie.

  • Serveer met een glas le Conquérant


recept: Susannah Blake ©Veltman Uitgevers, Utrecht


www.provenquiere.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten