maandag 21 maart 2011

Domaine du pas de Loups met pastasalade van haricots verts en zalm

De Domaine du pas de Loups is een Franse wijn van het wijnhuis Muhlberger. De wijnbouwers Robert en Astrid Muhlberger en zoon Philippe Muhlberger bezitten 13,5 hectare wijngaarden verdeeld over 15 percelen. De aanplant is volledig aangepast op de verschillende bodemtypes van Wolxheim. De wijnbouwers proberen op een zo respectvol mogelijke manier te verbouwen. Zo zijn de wijngaarden constant begroeid met gras, worden er geen chemische verbeteringen toegepast en is de bestijding van ziekten en insecten op een biologische manier gerealiseerd.


De Domaine du pas de Loups is een krachtige witte wijn met weinig zuren en een prachtige gouden kleur. Daarmee is hij een goede begeleider van een pastasalade met haricots verts en zalm. De maand maart is hét seizoen voor de haricots verts. Ze zijn nu zeer knapperig en smaakvol.




Deze heerlijke frisse salade staat in een mum van tijd op tafel en is een lust voor het oog. Het is een perfect gerecht voor de komende lentedagen.



Ingrediënten (o.b.v. 4 personen)


  • 250 gram eierpasta (schelpjes of strikjes)

  • 150 gram haricots verts

  • zout en (vergemalen) peper

  • 3 tomaten (bijvoorbeeld: Tasty Tom)

  • 200 gram gerookte zalm

  • 50 gram hazelnoten

  • 1/2 citroen

  • 2-3 takjes basilicum

  • 3 eetlepels olijfolie extra vierge

  • 100 mililiter yoghurt

  • 75 gram rucola



Bereiding


  • Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak de haricots verts schoon en halveer ze. Kook ze in ruim kokend water met wat zout in 5-7 minuten beetgaar. Spoel ze in een zeef onder koud stromend water af en laat ze goed uitlekken.

  • Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadjes en het vocht en snijd het vruchtvlees in lange dunne reepjes. Snijd de helft van de zalm in stukjes en de rest in brede repen. Hak de hazelnoten grof en rooster ze in een droge koekenpan goudbruin. Laat ze afkoelen.

  • Boen de citroen schoon en rasp de schil er dun af. Pers de citroen uit. Snijd het basilicum fijn het roer het in een kom met het citroensap, de citroenrasp, olie en yoghurt tot een dressing. Voeg zout en peper naar smaak toe.

  • Giet de pasta af en schep hem nog warm door de dressing. Schep ook de haricots verts, tomaat en zalmstukjes erdoor. Laat de salade afkoelen.

  • Schep de noten en rucola door de salade, garneer het gerecht met de repen zalm en dien het meteen op. Serveren met een glas Domaine de pas du Loups


Recept: Hubrecht Duijker (www.hubrechtduijker.com)



Domaine du pas du Loups



www.vignoble-muhlberger.fr

Geen opmerkingen:

Een reactie posten